• Meny
  • Meny

Njut av Paris basta macarons

Paris är en stad du reser till för att uppleva njutning. Vare sig det handlar om en vacker byggnad, ett spännande museum eller en riktigt god måltid kommer du garanterat att hitta dina favoritplatser i ljusets stad.

Den franska huvudstaden är dock inte bara känd för sin matkultur utan även för de många fantastiska bakverk som skapats i stadens bagerier. Macarons är exempelvis något av en fransk institution och idag serveras de på alla välkända bagerier och tesalonger i Paris.

Ta en tur genom staden och smaka dig igenom de många spännande och unika smaker som idag går att njuta av i macaronens hemstad.

Klassiska Ladurée gör ingen besviken

Den som älskar Macarons får inte missa ett besök på Ladurée, bageriet och tesalongen som ursprungligen skapade macaronen. Deras butiker på 75 Champs Elysées, 18 Rue Royale, 62 Boulevard Haussmann och 34 rue Jacob är några av de mest ikoniska i världen och varje år besöker tusentals människor dem för att få äta en äkta macaron.

Njut av smaker som choklad, vanilj eller saltad karamell eller prova på en ny och spännande smak som lakrits. Valet är ditt, oavsett vad du bestämmer dig för kommer du inte att ångra dig. 


Upplev spännande smak-kombinationer hos Pierre Hermé

Pierre Hermé är en favorit hos manga parisare. Butiken är välkänd för sina unika kombinationer som skapar spännande smakexplosioner i munnen på varje besökare. Du glömmer aldrig ett besök hos Pierre Hermé och det bästa av allt är att varje gång du återkommer finns det en ny smak att prova.

Pierre Hermé finns på fjorton olika platser i centrala Paris. Den enklaste att besöka för den som besöker Paris som turist är 86 avenue des Champs-Elysées.

Kreativa macarons hos Pain de Sucre

Detta bageri är välkänt för sina kreativa och okonventionella macarons som ofta har en bas som inte är av socker är bageriet populärt bland macaron-älskare som är redo att prova något nytt. Deras butik ligger på 14 Rue de Rambuteau i det 3:e arrondissementet i Paris.

Söta macarons hos Gérard Mulot

Gérard Mulot skapar macarons i alla de traditionella smakerna som hallon och choklad men erbjuder också säsongsbetonade macarons som till exempel kastanj om vintern och körsbär och mint om sommaren. Macaronerna här är lite sötare än vanligt och mycket goda.

Du hittar butikerna på 76, rue de Seine, 93, rue de la Glacière och 12 rue des 4 Vents i Paris.

Läs också: Rekommenderade bagerier och konditorier

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *