• Meny
  • Meny

Rekommenderade bagerier och konditorier

Frankrike är ett land som är känt för många läckerheter så som till exempel vin, ost och givetvis bröd i olika former och längder liksom sockersöta och eleganta bakverk. Med andra ord bör du inte gå miste om att passa på att provsmaka det du kan om du någon gång besöker den romantiska huvudstaden Paris. Nedan följer tips på olika populära bagerier och konditorier som är värda minst ett besök!

Ladurée

Om du vill besöka ett franskt lyxigt och elegant bageri och konditori är det Ladurée du ska styra stegen mot. Ladurée grundades redan 1862 och är i dag en välkänd sötsaksmakare i världen. En av specialiteterna som du bör sätta tänderna i är Ladurées macarons som säljs i tusentals varje dag. Det var också Ladurée som skapade bakverken till filmen Marie Antoinette som regisserades av Sophia Coppola.

Även den hippa tv-serien Gossip Girl har inslag av Ladurées macarons – huvudkaraktären Blair Waldorf’s favoriter! I Paris finns inte mindre än sex olika Ladurées som du kan besöka. Dessutom har man även slagit upp portarna i en rad olika storstäder runt om i världen under de senaste åren.

Pierre Hermé Paris

En konditor som tillhör de mest kända i Frankrike är Pierre Hermé som bland annat franska Vogue kallar för ”Bakverkens Picasso”. Han är bland annat känd för sina ljuvliga macarons med spännande och annorlunda smakkombinationer. Pierre Hermé har också arbetat åt Ladurée tidigare och var delaktig i att utveckla det till en kedja.

År 1998 gick Pierre Hermé vidare och startade sitt eget märke Pierre Hermé Paris och öppnade ett konditori i Tokyo. Sedan 2002 har han även erbjudit parisarna sina bakverk och i dag hittar du inte mindre än sex Pierre Hermé Paris i staden liksom en nätbutik.

Le Grenier à Pain

Vill du avnjuta en prisbelönt och frasig baguette ska du bege dig till bageriet Le Grenier à Pain. Detta bageri vann nämligen Grand Prix de la Baguette de la Ville de Paris 2010 – alltså var detta den bästa baguette du kunde köpa under 2010 i Paris! I dag finns det ett flertal Le Grenier à Pain i staden men om du vill besöka den vinnande ska du gå till det bageri som ligger beläget på Rue Abbesses i Montmartre.

Självklart finns det många fler bagerier och konditorier som erbjuder fantastiska bröd och bakverk i Paris!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar