• Meny
  • Meny

Place de la Concorde

På gränsen mellan det 8:e arrondissementet och det 1:a arrondissementet i den franska huvudstaden Paris finner du den 84 000 kvadratmeter stora platsen Place de la Concorde.

Du finner platsen intill den berömda floden Seine och vid dess västra sida har den kända avenyn Champs-Èlyssés sin början. Place de la Concorde är dekorerat med eleganta fontäner och i närheten finns ytterligare populära sevärdheter. Bland annat då shoppinggatan Champs-Èlyssés samt den välbesökta och vackra Tuilierträdgården, eller Jardin des Tuileries som parken egentligen heter på franska.

Historia

Place-de-la-Concorde-paris-concordeplatsen

Då den franska revolutionen pågick var det på Place de la Concorde som den första giljotinen placerades ut och det var även här som de historiska kungligheterna Ludvig XVI och Marie Antoinette slutade sina dagar år 1793.

På torget kommer du inte heller kunna undgå den enorma Luxorobelisken som är uppemot 24 meter hög och mer än 3300 år gammal! Detta var en present som vicekungen Muhammad-Ali i Egypten gav Ludvig Filip år 1831.

Då man stred i slutet av andra världskriget var även Place de la Concorde skådeplatsen då man kämpade för att få behålla Place de la Concorde tillsammans med byggnaderna runt omkring som var belägrade av tyska soldater.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *