• Meny
  • Meny

Prova på franskt öl i Paris

Frankrike och i synnerhet Paris är förknippat med gastronomi av världsklass. I fransosens glas ser nog de flesta rödtjut framför sig men faktum är att det också finns en del franska ölbryggerier.

Under de senaste åren har det blivit populärt med mikrobryggerier i Sverige och självklart finns det en del sådana i Frankrike och Paris också. Dock kan det vara lite klurigt att hitta bra ställen som serverar franskt öl. Är du inte så kräsen av dig finns det förmodligen ett par ölsorter som dyker upp på de flesta serveringarna och brasserierna.

Är du ute efter lite mer ingående information om olika barer och butiker där du kan välja och vraka mellan flera olika ölsorter kan du besöka Ratebeer. Där får du upp en lång lista med namn på barer eller butiker värda ett eller flera besök. Du får ingående information om adresser och hur många tappar eller ölsorter på flaska som finns tillgängliga.

Dessutom kan du läsa recensioner om de olika barerna och butikerna som har skrivits av andra ölälskare. På så vis ska du förhoppningsvis kunna hitta både ett och ett annat smultronställe.

Demory Paris

Under din tid i Paris kan du alltid prova på att smaka på det franska ölmärket Demory Paris. Detta är ett klassiskt och exklusivt ölmärke med anor från långt tillbaka i tiden. Faktum är att Demory Paris tillhör ett av staden äldsta bryggerier. Demory Paris grundades nämligen redan 1827.

Efter ett par årtionden – i slutet av 1800-talet – hade Demory Paris expanderat och fanns att köpa mer eller mindre överallt i Paris. Dock inträffade både första och andra världskriget som dessvärre också påverkade bryggeriet som lade ner verksamheten 1953. Men 50 år senare lanserades Demory Paris ännu en gång och frågan är vad framtiden har att bjuda på.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *