• Meny
  • Meny
paris-resa-dating

Romantisk weekend i Paris

En huvudstad i Europa som sannerligen är synonym med romantik är Paris. Det är mer eller mindre den perfekta staden om du vill åka med ditt livs kärlek för en härlig helg och njuta av tillvaron tillsammans – Paris bjuder på en magisk atmosfär! Sedan beror så klart årstiden på vad ni kan ägna er åt för upplevelser. Nedan tipsar vi om vad ni kan hitta på.

Packa picknickkorgen

Om ni besöker Paris under våren eller sommaren har ni ett gyllene tillfälle att köpa med era favoritgodsaker och packa picknickkorgen. Den franska huvudstaden erbjuder massvis med godsaker så som ostar, baguetter, bakelser och givetvis vin! Strosa längs Seine och hitta en trevlig plats där ni kan bre ut en filt och bara njuta!

Utforska det kulturella Paris

Paris kryllar av museum och här har ni verkligen chansen att vara kulturella. I och med att en resa är tidsbegränsad bör ni bestämma ett eller två museum ni vill besöka så som exempelvis Louvren eller varför inte Musée d’Orsay? Sistnämnda är ett museum som är beläget i en gammal tågstation i Paris. Det finns gott om romantiska kända konstverk att betrakta som får fjärilarna i magen att flyga!

Med Eiffeltornet i bakgrunden

En av de mest kända turistattraktionerna i Paris är Eiffeltornet. Vill ni avnjuta en god middag med en fantastisk utsikt över just Eiffeltornet är ett tips att besöka restaurangen Maison Blanche. Om det är fint väder kan en drink på terrassen kanske passa ännu bättre – glöm inte kameran!

romantisk-weekend-paris-resa

Kullerstensgator i Montmartre

Passa också på att besöka Montmartre där även Sacré Coeur ligger belägen på den högsta punkten i staden. Återigen väntar en hänförande utsikt och när ni ändå är i kvarteret – utforska de mysiga kaféerna, barerna och butikerna.

Världsberömd show i Paris

I Paris finns som bekant Moulin Rouge – här har ni chansen att ta del av underhållning så det räcker och blir över. Boka biljetter redan innan för att inte riskera att det är fullbokat. Det går att boka enbart showen eller också kan ni satsa på ett helt middagspaket och en helkväll på Moulin Rouge.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *