• Meny
  • Meny

Smaka på de franska delikatesserna

Paris är inte bara en huvudstad känd för mode och haute couture. Staden är även känd för sin gastronomi och under ditt besök finns det minst sagt en hel del delikatesser och läckerheter du bara inte får gå miste om.

Under tiden då du befinner dig i Paris kan det vara en god idé att försöka sålla bort de internationella snabbmatskedjorna och verkligen avnjuta det franska köket. Det är trots allt härifrån den västerländska matkulturen sägs härstamma från. Utbudet med restauranger i den franska huvudstaden verkar inte ha något slut och det som är så spännande är att alla ställen har sin egen prägel och stil.

Brasserie, bistro och restaurang

När du befinner dig i Paris och ska gå ut och äta kommer du att stöta på restauranger, bistros och brasserier. Och det finns vissa skillnader mellan dessa som kan vara bra att ha lite koll på innan du går in någonstans. Dock har de gemensamt att du kan räkna med att ge dina smaklökar en riktigt kulinarisk upplevelse!

Restaurangerna i Paris bjuder på makalösa rätter med noggrant utvalda råvaror och ingredienser. De erbjuder oftast klassiska franska rätter så som till exempel Boeuf Bourguignon, Coq au Vin, Escargots, Pot au Feu och många fler. Går du till ett brasserie kan du se fram emot smarriga måltider, inte sällan den franska specialiteten Steak fries som helt enkelt är en köttbit serverad med pommes frites och fransk senap. En bistro är däremot är lite mindre och erbjuder emellanåt någon form av underhållning.

Missa inte

Förutom läckra maträtter finns det gott om bakverk och sockersöta bakelser som får det att vattnas i munnen. Bland annat små färgglada macarons har blivit oerhört populärt även utomlands under de senaste åren. En annan fransk favorit är crêpes som serveras med olika fyllning beroende på om de serveras som förrätt, huvudrätt eller efterrätt.

Bröd och ost är ju också traditionellt för Paris. Goda ostar serveras inte sällan efter måltider, gärna tillsammans med kex och päron. Och under din vistelse i den franska huvudstaden får du ju så klart inte heller gå miste om baguetter och ljuvliga croissanter.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *