• Meny
  • Meny

Tips på restauranger i Paris

Det franska köket sägs vara grunden till den västerländska matlagningskonsten och under resan till Paris är det så klart läge att besöka flera olika restauranger. I den franska huvudstaden finns det mat för allt och alla smaker i olika prisklasser.

Precis som i de flesta andra storstäder och huvudstäder finns det alla möjliga och omöjliga typer av restauranger. Det behöver med andra ord inte nödvändigtvis vara klassisk fransk mat du får på tallriken. Här finns nämligen allt från mexikanska hak till restauranger som serverar amerikanskt käk eller olika typer av asiatiska läckerheter. Eftersom det finns så väldigt många olika restauranger att välja och vraka mellan i Paris får ni helt enkelt gå efter vad ni känner er sugna på. Nedan följer ett par tips på några av alla de restauranger som är väl värda ett besök.

Chez Paul

Om ni verkligen vill uppleva Paris och det franska köket i en mer vardaglig ton kan ni styra kosan mot kvarterskrogen Chez Paul. Även om rätterna är relativt enkla så är nivån på maten trots allt hög. De handskrivna menyerna och de gamla fotografierna på väggarna skapar en alldeles särskild atmosfär och påminner om en gammal restaurang taget ur en svartvit film. Tänk på att boka bord.

Brasserie Lipp

Brasserie Lipp är en riktig klassiker som bör besökas för middag eller lunch då ni är på plats i Paris. Restaurangen har gamla anor och hit kom livsnjutare i staden redan under 1800-talet för att avnjuta välsmakande middagar. Till och med Ernest Hemingway var en frekvent besökare.

Frenchie

En annan restaurang som är väldigt populär i Paris är Frenchie. Här får ni låta era smaklökar uppleva den franske kocken Gregory Marchands mat och även här är det bra att boka bord långt i förväg om ni vet med er att ni vill uppleva Frenchie under en av era kvällar i Paris. Den här mysiga och populära restaurangen ligger belägen i en gränd och här får ni njuta av högklassig mat till rimliga priser.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *