• Meny
  • Meny
paris-resa-11

Vad du bör köpa i Paris

När du väl befinner dig i Paris är det så klart roligt att köpa med sig någonting hem från resan. Med tanke på att den franska huvudstaden är så förknippad med mode och haute couture är det inte någon dum idé att kika in bland modehusens butiker. Om du har en plånbok som tillåter ett plagg eller två är det ett perfekt tillfälle att köpa sig någonting nu.

Är reskassan däremot lite mindre finns det ju faktiskt oftast mängder med accessoarer att titta närmare på så som en sjal eller en plånbok exempelvis. Passa på att besöka modehus så som Chanel, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent och Hermès när du är i en av världens främsta modestäder och unna dig ett köp!

Ett annat tips är att besöka franska butikskedjor om du vill shoppa lite mer och inte vända på varje krona. Det går trots allt att hitta chica plagg till överkomliga priser i Paris också. Det finns även gott om marknader och vintagebutiker där du kan hitta fina souvenirer.

Franska specialiteter att köpa med hem

Förutom modet är Paris så klart känt för sitt kök och alla sina läckra delikatesser. Det är givetvis svårt att ta med sig en maträtt eller en bakelse i väskan. Men du kan alltid köpa med dig någonting litet. Det kan till exempel vara en äkta fransk senap, en ljuvlig marmelad eller något liknande som är i en burk eller behållare som får plats i bagaget.

Missa inte att köpa med dig söta och färgglada makarons – det är roligt att ta med sig som minne själv. Särskilt när du köper makarons som placeras i en vacker kartong. Det är dessutom en perfekt present till någon som du tycker om.

Ta med dig en doft från Paris

Om du tycker om parfym och härliga dofter så gör du helt rätt i att köpa en ny favorit när du befinner dig i Paris. Sedan lång tid tillbaka är det Frankrike som är det land i världens som främst förknippas med just parfym men även parfymtillverkningen. Är du mer intresserad av hur det går till när en ny parfym blir till? Då har du ett givet utflyktsmål under resan i form av Musée du Parfum där du får veta allt du någonsin undrat över kring de dyra dropparna som doftar så gott.

Det går så klart inte att köpa allting med sig hem från Paris men en souvenir eller två är ett måste och sakerna som nämns här är trots allt lite roligare än en mugg eller en t-shirt från turistbyrån.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *