• Meny
  • Meny

Priser på alkohol och klubbar i Paris

När man kommer till ett nytt land, och kanske i synnerhet en huvudstad, kan det vara skönt att ha lite koll på priserna. Att gå ut och äta på restaurang, köpa en drink, öl eller vin och gå och klubba kan variera ganska rejält när det gäller priserna. Så innan ni tar flyget till Paris kan det vara värt att spana in vad saker och ting kostar.

Den kanske främsta anledningen till varför ni ska ha lite koll på priserna innan ni åker iväg är så klart för att reskassan inte ska ta slut direkt. Det gäller att räkna lite på vad ni har råd med – om ni inte har obegränsat med pengar så klart! Men ett hum om hur länge reskassan ska hålla och hur ni kan roa er i den parisiska natten är inte någon dum idé. Det vore ju förargligt att råka räkna helt fel och spräcka budgeten redan den första kvällen.

Mat och dryck

Det franska gourmetköket är inte direkt billigt men du kan så klart komma undan till relativt överkomliga priser även i Paris. Vad det kommer att kosta beror på var du befinner dig. En middag på en relativt billig restaurang kan landa på mellan €9.00 och €15.00. Går du till en ”medel-dyr” restaurang kan du få betala mellan €18.00 och €35.00 för en trerätters. Dock brukar priserna vara något bättre om du går till en bistro framför en restaurang.

Öl och sprit är dyrt i Paris medan du kan avnjuta ett glas vin till ett mer överkomligt pris på de flesta ställen. För en flaska vin kan du betala runt €6.00 i affären medan ett glas på ett café eller en restaurang kostar uppemot €4.00. En öl på 50 centiliter kostar runt €6.00 och priset på drinkar i barer och ute på klubbar varierar ofta väldigt mycket. Det kan röra sig om ett par euro upp till €16.00.

När det gäller inträde till olika klubbar i Paris varierar även priset på den här punkten. På vissa ställen är det nämligen helt gratis att komma in medan andra nattklubbar tar ett inträde på runt €16.00. Tänk också på att du klär upp dig då du ska gå ut och svira i den franska huvudstaden om du inte vill stå och frysa utanför.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *