• Meny
  • Meny

Se de vackraste kyrkorna i Paris

Paris är en av världens mest besökta städer och med sin färgrika och spännande historia är det inte konstigt att tusentals turister varje år njuter av allt som staden har att erbjuda. I Paris är det inte nödvändigt att boka in specifika turistmål varje dag.

En promenad utmed Seine-floden erbjuder möjligheten att se såväl Eiffeltornet, Élyséepalatset och Palais Bourbon som ikoniska broar, pittoreska stånd med konst och mysiga caféer.

Många kyrkor och katedraler ligger på gångavstånd från de centrala delarna av Paris. Självklart kan du också ta metron till den kyrka just du är extra nyfiken på. Här möter du den vidunderliga utsikten över takåsarna från toppen av trapporna som leder upp till Sacré-Cœur, drömmer dig tillbaka till historien om ringaren i Notre-Dame och upplever den vackra detaljrikedom som ligger bakom byggandet av kyrkor som den unika Sainte-Chapelle.

Paris handlar om att få uppleva joie-de-vivre på riktigt. Detta gör du bäst genom att insupa stadens atmosfär och låta dagen ta dig dit du kommer.

Sacré-Cœur ger dig den bästa utsikten i Paris

Den berömda Sacré-Cœur-basilikan vilar på kullarna över Paris 18:e arrondissement och lockar varje år tusentals besökare, lika mycket tack vare sin historia och vackra arkitektur som den otroliga utsikten över staden.

Sacré-Cœur är, med bara lite över hundra år på nacken, en ung basilika jämfört med många andra kyrkor och katedraler i Paris. Trots detta är det en av de mest besökta platserna i staden, mycket tack vare sin strategiska placering bara ett stenkast från syndens näste Montmartre. Kombinationen religion och flärdfullt leverne är helt enkelt oemotståndlig.

Upplev historiens vingslag i Notre-Dame de Paris

I hjärtat av Paris absoluta centrum, där floden Seine delar sig för att ge plats åt denna ståtliga byggnad, ligger Notre-Dame de Paris, katedralen som för många är själva essensen av vad man måste se i den franska huvudstaden.

Katedralen som har överlevt två världskrig och den franska revolutionen började byggas år 1163. Den ligger på samma plats som en tidigare katedral som man tror har anor från 300-talet.

Tack vare att det tog lång tid att bygga Notre-Dame kan man notera att den visar ett par olika stilar, vilket för den redan frälste är precis det som gör den än mer unik. Notre-Dame de Paris är helt enkelt ett måste för den som besöker Paris.

Vackert målade glasfönster i Sainte-Chapelle

sainte-chapelle-kyrkor-paris

Sainte-Chapelle, det heliga kapellet, är ett gotiskt kapell som ligger på Île de la Cité i centrala Paris. Det började byggas år 1242 med den främsta uppgiften att förvara Kristi Törnekrona, Kristi kors och ett antal andra viktiga reliker i Frankrike.

Idag ligger den främsta lockelsen i att få se de femton vackert målade glasfönstren, träsniderier av de tolv apostlarna och det underbart vackra rosettfönster som i åttiosex glasfält återger uppenbarelseberättelsen.

Saint-Germain des Prés – den äldsta kyrkan i Paris

Saint-Germain des Prés-kyrkan är den äldsta kyrkan i Paris och invigdes redan år 558. Kyrkan är byggd i romersk stil men förstördes två gånger av normanderna samt råkade ut för en sprängning under den franska revolutionen.

Trots sin våldsamma historia kan man idag se det 1000 år gamla klocktornet samt ett par pelare och kapillärer som kan dateras till före år 1000. Kyrkan är också väl värd ett besök tack vare sina många vackra målningar samt att där vilar ett par intressanta historiska personer så som filosofen René Descartes och den polske kungen Casimir.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *