• Meny
  • Meny
paris-resa-10

Turist i Paris – saker att göra

Den ljuvliga franska huvudstaden Paris erbjuder något för allt och alla och är den perfekta destinationen för en weekend. De flesta som åker iväg vill så klart se och göra så mycket som möjligt. Var dock inte för ivrig och planera in ett tätt schema över saker ni ska uppleva – välj ut ett par stopp inför resan men se till att vara lite spontana också och slappna av under dagarna i Paris. Staden bjuder på magiska dagar ändå! Här har du ett par tips på vad du kan hitta på som turist i Paris utan stress.

Ta det lugnt på kaféer

Förutom att sitta och smutta på vin är kaféerna viktiga för parisarna. Se till att strosa omkring och slå dig ner emellanåt för att helt enkelt bara ta det lugnt, betrakta förbipasserande, läsa, prata med ditt resesällskap och njut av en god kopp kaffe. Glöm inte bakelsen! Eller varför inte en frasig baguette eller en croissant? Och när du är i Paris får du sannerligen inte missa att smaka på en makron eller två. Om det är en liten kaka som är synonym med staden så är det just makronen.

Lär känna Paris

Liksom de flesta andra storstäder är det omöjligt att se och göra allt under en helg i Paris. Men det finns mycket du hinner upptäckta trots allt och det är aldrig fel att resa tillbaka! Något som kan vara värt att ha i åtanke är att huvudstaden är uppdelad i så kallade arrondissement och dessa är 20 stycken. Se till att köpa en bra karta och strukturera upp dagarna efter vad du vill se i respektive arrondissement. Välj ut ett eller två museum du skulle vilja besöka och glöm inte att gå till någon av alla de fantastiska parker som finns i Paris. Om vädret tillåter så klart! Är du ute efter shopping finns det gott om möjligheter att roa sig med detta i denna modemetropol.

Turist-i-Paris–saker-att-gora

Shoppa designermärken i Paris

Det är nog ingen som har undgått det faktum att Paris är en av världens främsta modestäder. Här kan du shoppa dyra designermärken, vintage, budgetplagg, accessoarer och skor för alla plånböcker. Passa även på att besöka Avenue George V, Avenue Montaigne och Champs Elysées. Här hittar du bland annat Chanel, Louis Vuitton och Chloé. Prislapparna är givetvis skyhöga men det är faktiskt en upplevelse att bara titta också!

Avnjut det franska köket

Förutom mode är Paris också känt för sitt kök och du kan sannerligen ta del av en kulinarisk upplevelse om du håller dig borta från de internationella snabbmatskedjorna. Ett tips är att försöka gå förbi restauranger och fik som ligger i anslutning till traditionella turistattraktioner. Där håller maten vanligtvis inte särskilt hög standard. Spana på nätet innan du åker till Paris och välj ut ett par olika restauranger som du kan läsa mer om på exempelvis TripAdvisor.

Paris och dess Eiffeltorn

Om det är första gången du är i Paris får du självklart inte missa ett besök vid Eiffeltornet. Detta är förmodligen den mest kända siluetten från staden. Dock brukar köerna vara långa och det kan dröja ett par timmar att komma upp. Men faktum är att tornet gör sig bra från markplan också och om du är i närheten vid kvällen kan du se hur Eiffeltornet blir upplyst och stämningen blir förtrollande.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *