• Meny
  • Meny

5 tips: Att göra i Paris

Den franska huvudstaden är synonymt med romantik, sockersöta bakverk, ljuvliga ostar, croissanter, baguetter, mode och kultur. Dessutom finns det en hel del kultur att uppleva då du strosar runt i staden. Nedan finner du fem tips på vad du kan göra då du besöker Paris.

1. Museum

I Paris kryllar det mer eller mindre av spännande museum som du kan besöka. Ett av de mest populära som du bör försöka hinna med är Musée d’Orsay som ligger beläget i det 7:e arrondissementet.

Denna gamla järnvägsstation byggdes om lagom till år 1900 då världsutställningen skulle anordnas. I slutet av 1986 hade man byggt om stationen till ett museum.

Här kan du först och främst betrakta fransk konst i form av målningar, skulpturer, fotografier och möbler från perioden 1848 till 1915. Låt dig hänföras av verk från bland annat Claude Monet, Auguste Renoir, Paul Cézanne, Paul Gaugain och Vincent van Gogh.

2. Shopping

När du befinner dig i Paris finns det minst sagt shopping i världsklass att ta sig an. Det finns ett antal gator du kan besöka där butikerna ligger tätt liksom flera olika köpcenter.

Om vädret tillåter är den välkända avenyn Champs-Élysées i det 8:e arrondissementet ett måste. Här finner du några av de allra största modehusen samtidigt som du kan njuta av omgivningarna. Annars är gallerian Galeries Lafayette ett alternativ. Det påminner om svenska NK med ett antal olika avdelningar för till exempel, mode, inredning, accessoarer och så vidare.

3. Kultur

Vill du insupa ännu mer kultur bör du ta dig till Louvren som faktiskt är Frankrikes största nationalmuseum – tillika ett av de mest besökta museerna i hela världen. Louvren ligger beläget i det 1:a arrondissementet och byggdes en gång i tiden som ett palats åt kung Filip II August. Detta museum öppnade redan i slutet av 1700-talet och här kan du bland annat beskåda Leonardo da Vincis Mona Lisa liksom verk av bland annat Rembrandt och Rubens.

4. Byggnad

Självklart måste du också besöka Eiffeltornet när du är i Paris! Det 324 meter höga järntornet finner du i det 7:e arrondissementet och även detta byggdes inför världsutställningen år 1900. Om du vill kan du gå upp i tornet eller också kan du passa på att äta på någon av de två restauranger som ligger belägna inne i Eiffeltornet.

5. Bakverk

Om du vill njuta av franska bakverk i världsklass får du inte gå miste om att besöka någon av Ladurées konditorier. Företaget grundades redan 1862 och har blivit ett av de mest kända namnen när det gäller bland annat macarons. En välkänd karaktär som har Ladurées fantastiska bakverk som sina favoriter är ju Blair Waldorf i TV-serien Gossip Girl!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *